Torty po godzinach

Wpis

niedziela, 18 listopada 2012

I lala z babeczkami :)

Babeczki waniliowe z kremem cytrynowym.







Wszystkim smakowało, córka szczęśliwa :)

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
olik1980
Czas publikacji:
niedziela, 18 listopada 2012 20:36

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość sarah napisał(a) z *.internetia.net.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:08:30:

    a w jaki sposób można uzyskać taki ładny różowy kolor? :)

  • olik1980 napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/18 21:09:46:

    Barwnikiem spożywczym ;)

  • Gość sarah napisał(a) z *.internetia.net.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:17:51:

    Domyśliłam się , że barwnikiem spożywczym, ale myślałam też , że może czymś bardziej naturalnym. Moja córka jest alergikiem i takie nienaturalne barwniki odpadają :( będę pierwszy raz w zyciu robiła tort i za bardzo nie mam pomyslów czym bym mogła taką masę ubarwić :)

  • olik1980 napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/18 21:19:34:

    Na różowo to może sok z buraków?

  • Gość sarah napisał(a) z *.internetia.net.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:20:01:

    próbowalam kiedyś masę zabarwić sokiem malinowym, ale niestety ile bym nie mieszala to sok oddzielał się od masy, a masa w efekcie miała siny kolor

  • Gość teo.32 napisał(a) z *.bbbell.com komentarz datowany na 2012/11/18 21:21:18:

    nie da sie ukryc, ze ulubiony kolor Twej Jubilatki to roz ;) tort i babeczki prezentuja sie apetycznie. a co do barwnika i pytania SARAH- roz ladny wychodzi z soku z burakow ;)

  • Gość sarah napisał(a) z *.internetia.net.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:22:46:

    mogłabym zabarwić truskawkami, ale truskawki tez odpadają w przedbiegach
    a czy ten sok z buraków nie będzie jakos negatywnie wpływał na smak masy?

  • Gość eRBe napisał(a) z *.zamosc.mm.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:27:24:

    Buraków w ogóle nie czuć, śmiało można dodać. Zresztą nie dużo tego soku trzeba by uzyskać różowy odcień :)

  • Gość Mama Testuje napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2012/11/18 21:46:21:

    Ładny, delikatny róż można uzyskać jeśli zrobi się masę z pianek murshallow :)

  • Gość miq napisał(a) z *.warszawa.vectranet.pl komentarz datowany na 2012/11/19 00:42:18:

    polecam sok z czarnej porzeczki. najlepiej domowy. tylko trzeba uważać, bo masa lubi się zważyć :/

  • liwne napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/20 21:19:39:

    dla koloru to tylko burak - jeśli nie można dodawać barwnika - sprawdzcie sobie skład lodów truskawkowych nawet grycana. Jak wół wisi burak :) dodawany właśnie dla ładniejszego koloru, a nijak buraka nie czuć w lodzie :)

    a babeczki śliczne. MS zazdroszczę talentu.

  • Gość agagaw napisał(a) z *.ssp.dialog.net.pl komentarz datowany na 2012/11/22 14:38:23:

    a jaka masa jest na tych babeczkach? można prosić przepis?

  • olik1980 napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/22 16:13:54:

    Zwykłe masło długo miksowane z cukrem pudrem i sokiem z jednej cytryny

Dodaj komentarz

Tagi

Kanał informacyjny



Opcje Bloxa