Torty po godzinach

Wpis

poniedziałek, 03 września 2012

Chleb pszenny, który zawsze wychodzi

No mnie wychodzi zawsze, mojej mamie też, to może i Wam wyjdzie. W smaku podobny do chleba tostowego i na tosty nadaje się wyśmienicie, nie ma za to konserwantów i pięknie pachnie. Rośnie bardzo duży i bardzo ładny. Z przepisu można otrzymać 1 kg chleba.

1 łyżeczka oliwy z oliwek
260 ml wody
1 jajko
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
550 g mąki pszennej
14 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych

Wszystkie składniki po kolei wrzucamy do maszyny i ustawiamy podstawowy program mieszania i pieczenia chleba. Dodatkowo mam ustawienia na chleb 900 gramów i na średnio wypieczoną skórkę.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
olik1980
Czas publikacji:
poniedziałek, 03 września 2012 20:49

Polecane wpisy

Tagi

Kanał informacyjny



Opcje Bloxa