Torty po godzinach

Wpis

niedziela, 26 sierpnia 2012

Chleb żytni z otrębami 700 g

Czas wykonania w maszynie: ok. 3 godziny

Składniki

300 ml wody
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
380 g mąki żytniej typ 720
70 g otrąb owsianych. Ja użyłam takich z dodatkiem suszonej śliwki i jabłek, dzięki temu chleb jest lekko słodkawy, ale mogą być zwykłe otręby
14 g świeżych lub 7 g suszonych drożdży

Do foremki wlewamy wodę, oliwę z oliwek, kruszymy drożdże, na górę wsypujemy suche składniki. Ustawiłam program wyrabiania i pieczenia zwykłego chleba, ze średnią skórką i o wadze 700 gramów.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
olik1980
Czas publikacji:
niedziela, 26 sierpnia 2012 18:31

Polecane wpisy

Tagi

Kanał informacyjny



Opcje Bloxa